زمینه وهدف: طی دهه های گذشته اختلالات اسکلتی - عضلانی به طور روز افزون در سراسر دنیا گسترش یافته اند. کمر درد یک بیماری پیچیده و در بیشتر موارد غیر قابل تشخیص است. آمار دقیقی از میزان شیوع کمر درد در طی یکسال در ایران وجود ندارد، لذا هدف ازانجام این مطالعه برآورد شیوع کمر درد در طی یکسال در ایران به روش متاآنالیز است.
روش بررسی: بیست و چهار مطالعه با استفاده از کلید واژه های شیوع کمردرد – back pain، از بانک های اطلاعاتی موجود درسطح کشور شامل Magiran - MEDLIBE - SID - IRANMEDEXو نیز بانکهای اطلاعاتی لاتین Pubmed - Google scholar - Scopus به دست آمد. آنالیز داده ها با استفاده از متاآنالیز مدل اثرات تصادفی انجام شد .ناهمگنی بین مطالعات با استفاده ازآزمون I2 بررسی شد.
یافته ها: میزان شیوع کمر درد در طی یکسال در ۲۴ مقاله با حجم نمونه ۳۱۰۳۹ نفر ۶/۵۱٪ ( فاصله اطمینان ۹۵٪: ۳/۶۰-۹/۴۲ ) درصد بود. شیوع بیماری در زنان سنین باروری و بارور با میانگین ۳/۶۶٪ ( فاصله اطمینان ۹۵٪ :۱/۷۸- ۵/۵۴) درصد بیشتر از سایر گروه های جامعه بود. بیشترین و کمترین میزان شیوع کمر درد به ترتیب در آمل و مازندران با میانگین ۸۱٪ و 4/17٪ دیده شد. شیوع کمر درد در گروه سنی بیشتر از ۲۴ سال با میانگین 2/55٪ ( فاصله اطمینان ۹۵٪ :8/76-7/33) درصد بیشترین میزان را به خود اختصاص داد.
نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که با توجه به شیوع کمر درد و تاثیر آن بر سلامتی افراد جامعه، آموزش پیشگیری از کمر درد جایگاه ویژه ای در آموزش های بهداشتی یک جامعه پیدا می کند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |