دوره 10، شماره 6 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 6 صفحات 32-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Habibi E, H Dehghan, S Eshraghy Dehkordy, M. R Maracy. The effect of noise on error rate and performance rate using Two-hand coordination test. ioh 2013; 10 (6) :24-32
حبیبی احسان، حبیب الله دهقان ، اشراقی دهکردی ، محمدرضا مراثی . بررسی تاثیر سر و صدا بر میزان خطا و سرعت انجام کار با استفاده از آزمون ارگونومیکی هماهنگی بین دو دست. سلامت كار ايران. 1392; 10 (6) :24-32

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ، Habibi@hlth.mui.ac.ir

زمینه و هدف: از مهم ­ ترین عوامل موثر بر کارایی نیروی انسانی؛ دقت، سرعت عمل و توانایی اجرای مهارت­ها از سوی افراد می­باشد. با توجه به اهمیت بهره­وری نیروی انسانی در ارتقای سطح تولید و کیفیت آن، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر سر­وصدا بر میزان خطا، سرعت انجام کار و توانایی اجرای مهارتهای دستی انجام گرفت.

روش بررسی : این مطالعه تجربی روی 96 نفر­­از دانشجویان انجام شد. نمونه­گیری به صورت نمونه­گیری بلوک­های تصادفی انجام گرفت. ناراحتی ناشی از صدا مطابق با استانداردهای ­ 15666 ISO اندازه­گیری شد. ضمن کنترل عوامل مداخله­کننده، از دو عامل تراز فشار صدا ­و مدت زمان مواجهه جهت ارزیابی دقت و سرعت انجام کار آزمودنی­ها در آزمون هماهنگی دو دست استفاده گردید. جهت توصیف و تحلیل داده ها از آزمون کواریانس با تکرار و نرم افزار 18 spss استفاده شد.

یافته­ها: نتایج نشان داد که افزایش تراز فشار صدا از 65 به 95 دسی­بل در شبکه­ A باعث افزایش سرعت انجام کار گردید(05/0> P ). افزایش زمان مواجهه(صفر تا 40 دقیقه مواجهه) و جنسیت(مرد­و زن بودن)، در سرعت انجام­کار اختلاف معناداری از نظر آماری نشان نداد­(05/0< P ).­ هم چنین افزایش تراز فشار صدا، سبب افزایش میزان خطا شد(05/0> P ).

نتیجه­گیری: بر اساس نتایج این مطالعه با افزایش تراز فشار صدا، سرعت انجام کار و خطای فرد افزایش یافت و در مواجهه با صدای کمتر از 85 دسی بل، عملکرد ابتدا کاهش سپس با شیب کمی افزایش یافت.

v

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: ارگونومی