دوره 11، شماره 3 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 95-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ardeshir A, maknoon R, rekab eslami zadeh M, jahantab Z. Safety Risk Management effective on Occupational Health in High-rise Building construction projects with Fuzzy approach. ioh 2014; 11 (3) :82-95
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-913-fa.html
اردشیر عبدالله، مکنون رضا، رکاب اسلامی زاده محمد، جهانتاب زینب. ارزیابی ریسک های ایمنی موثر بر سلامت افراد در پروژه های بلند مرتبه سازی با رویکرد فازی. سلامت كار ايران. 1393; 11 (3) :82-95

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-913-fa.html


دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، ardeshir53@yahoo.com
چکیده:   (7907 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه به دلیل افزایش جمعیت شهرها و کمبود زمین، بلند مرتبه سازی روز به روز در حال افزایش است. ریسک های موجود در این نوع پروژه ها بیش از ساخت و ساز معمول می باشد و از طرفی صنعت ساخت و ساز متکی به نیروی انسانی می باشد، بنابراین توجه به ایمنی و سلامت افراد مشغول در پروژه ها امری مهم و ضروری است.هدف از این تحقیق شناسایی، ارزیابی و رتبه بندی ریسک های ایمنی می باشد که در در پروژه های بلند مرتبه بر سلامت افراد مشغول در پروژه اثر منفی می گذارند.

روش و بررسی: ریسک های ایمنی از طریق مصاحبه با افراد با سابقه در زمینه بلند مرتبه سازی و چکلیست های ایمنی شناسایی و در مرحله بعد با استفاده از نظر 35 متخصص ارزیابی شدند. برای کمی سازی با توجه به ماهیت مبهم ریسک ها و وجود عدم قطعیت از محاسبات اعداد ذوزنقه ای فازی استفاده شد.در نهایت پس از ارزیابی ریسک ها و وزن دهی، درجه بحرانی بودن هر ریسک محاسبه شد و ریسک ها برای پاسخ رتبه بندی شدند.

یافته ها: پس از ارزیابی ها،ریسک سقوط افراد از ارتفاع با فاکتور ریسک 89% و درجه % 96 بحرانی به عنوان بحرانی ترین ریسک شناخته شد.با مقایسه نتایج ریسک های گروه کار در ارتفاع،داربست، تخریب و گودبرداری وبرق گرفتگی به عنوان بحرانی ترین گروه های ریسک ها بدست آمد. 

نتیجه گیری: با توجه به فاکتورهای ریسک بدست آمده، در پروژه های بلند مرتبه، ریسک های ایمنی بسیار مهم هستند و این ریسک ها بر روی سلامت افراد بصورت کوتاه مدت دراز مدت اثرات جبران ناپذیری می گذارند.همچنین این ریسک ها با توجه به اثراتشان، بصورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی زمان و کیفیت و هزینه پروژه تأثیر می گذارند.

متن کامل [PDF 3008 kb]   (4785 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: ارزیابی و مدیریت ریسک
دریافت: 1391/11/24 | پذیرش: 1392/9/13 | انتشار: 1393/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb