روش بررسی: روش مورد استفاده در این بررسی برگرفته از روش ارائه شده توسط وزارت منابع انسانی و دپارتمان ایمنی و سلامت شغلی مالزی است. آماده سازی ابزار جمع آوری اطلاعات، تشکیل گروه کاری، تجزیه فرآیندهای کاری، شناسایی مواد شیمیایی مورد استفاده، شناسایی مواد شیمیایی خطرناک، تعیین میزان خطر، تعیین میزانمواجهه، ارزیابی ریسک و رتبه بندی ریسک از مراحل اجرایی این روش ارزیابی بودند. از آزمونهای آماری من-ویتنی، کروسکال-والیس و کای دو برای بررسی ارتباط بین میزان ریسک با متغیرهای مستقل و همچنین از نرم افزارهای Microsoft Office – Excel 2010 و SPSS16 برای توصیف و تجزیه و تحلیل داده استفاده گردید.
یافتهها: در این مطالعه مشخص شد که 30% از آزمایشگاههای مورد مطالعه از مواد شیمیایی خطرناک در آزمایشهای خود استفاده نمیکردند. همچنین ریسک 67/6% از آزمایشگاههادر سطح زیاد، 20% متوسط و و میزان ریسک 22/1 ± 769/1 تعیین گردید. همچنین در این بررسی مشخص شد که بیشترین ریسک مربوط به آزمایشگاه های پاتولوژی و بعلت کار با محلول فرمالدهید می باشد که در این خصوص نیاز به اجرای اقدامات کنترلی فوری است. براساس آنالیز های آماری بین ریسک و وضعیت تاهل، سابقه ی شغلی افراد، سطح تحصیلات و طی کردن دوره های آموزشی مرتبط با کار ارتباط معناداری یافت نشد (05/0< P ).
نتیجه گیری: 67/26% از آزمایشگاههای تحت مطالعه، از ریسک قابل توجهی برخوردار بودند. در راستای کنترل ریسک های تعیین شده، برنامه ها و اقدامات کنترلی براساس سلسله مراتب حذف، جایگزینی، کنترل های فنی مهندسی، کنترل های مدیریتی و بکارگیری تجهیزات حفاظت فردی توصیه می گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |