دوره 11، شماره 1 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 69-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khosravi Y, Asilian Mahabadi H, Hajizadeh E, Farshad N, Arghami S, Bastani H. Why construction workers involve in unsafe behaviors? Part A: A qualitative research. ioh 2014; 11 (1) :55-69
خسروی یحیی، اصیلیان مهابادی حسن، حاجی زاده ابراهیم، فرشاد ناصر، ارقامی شیرازه، باستانی حمید. چرا کارگران ساخت و ساز دچار رفتارهای نا ایمن می شوند؟ بخش اول: یک پژوهش کیفی. سلامت كار ايران. 1393; 11 (1) :55-69

دانشیار گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، asilia_@modares.ac.ir

زمینه و هدف: صنعت ساخت و ساز در سراسر دنیا خطرناک ترین صنعت به شمار می رود. هدف از مطالعه حاضر بررسی فاکتورهای موثر بر رفتار نا ایمن از دیدگاه کارگران، ناظران و مدیران صنعت ساخت و ساز است.

روش بررسی: در این مطالعه کیفی از نوع نظریه مبنایی، داده ها با استفاده از رویکرد تلفیقی و از طریق مشاهده میدانی، مصاحبه انفرادی، مصاحبه و بحث گروهی متمرکز با 69 نفر از گروه های کاری مختلف در صنعت ساخت و ساز تولید شد. روش تحلیل مضمون در استخراج و تعیین فاکتورهای موثر استفاده شد.

یافته ها: تحلیل محتوا 6 دسته از عوامل شامل : (1) اجتماعی، (2) سازمانی، (3) پیمانکاری، (4) مدیریت و نظارت ایمنی، (5) شرایط محیط کار، و (6) ویژگی های فردی، به عنوان عوامل موثر بر رفتار نا ایمن در محیط ساخت و ساز معرفی کرد.

نتیجه گیری: نتایج نقش بارز عوامل اجتماعی و سازمانی را به عنوان پس زمینه های شرایط و رفتار نا ایمن نشان داد. نتایج این مطالعه می تواند در بهبود رفتار های ایمن در محیط ساخت و ساز به کار رود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1392/2/23 | پذیرش: 1392/8/4 | انتشار: 1393/5/31