زمینه و هدف: نیروگاهها از جمله صنایع مهم کشور میباشند که دارای تنوع تجهیزات مولد صدا بوده و تعداد قابل توجهی از کارگران در آنها مشغول به کار میباشند. این افراد با سطوح مختلفی از صدای زیان آور مواجهه دارند. هدف از این مطالعه اتاقک سازی بهمنظور کنترل صدای دستگاه پمپ های تغذیه آب دیگ بخار در یک نیروگاه برق بوده است.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی به صورت توصیفی- تحلیلی و طرح مداخله در طبقه همکف واحد توربین یک نیروگاه حرارتی به دلیل آلودگی بالای صدا در بررسی اولیه، در سال 1393 انجام شد. تراز توان صوتی این منابع مطابق با استاندارد 3746ISO- برآورد گردید. برای تعیین توزیع تراز فشار صوت در محور عمودی برای منابع مورد بررسی از روش اندازهگیری و آنالیز فرکانس صدا شبکهای با استفاده از ترازسنج کالیبره شده TES 1358 در مقیاس کوچک و تحلیل درون یابی مقادیر با نرمافزار SURFER انجام گردید. در نهایت به منظور کنترل صدا یک اتاقک با دیواره لایه بندی شده به برای پمپ مذکور طراحی و میزان اثربخشی آن در کنترل صدا برآورد گردید.
یافتهها: نتایج حاصل از آنالیز صدای پمپهای مورد بررسی نشان داد که فرکانس غالب صوت 2000 هرتز میباشد. نتایج حاصل از روش تفکیک صدا در محور عمودی منابع نیز مؤید آن است که پمپ اصلی و جعبه دنده دارای بیشترین سهم در انتشار صدای آن میباشند. همچنین نتایج نشان داد که پمپ اصلی, تراز توان صوتی 107 دسیبل و جعبه دنده نیز 108 دسیبل داشته است. طراحی اتاقک شامل محصورکنندهای با لایه اصلی از جنس فولاد و لایه داخلی از جنس فوم لاستیکی بوده است. در این طراحی با احتساب یک درصد نشتی, تراز فشار صوت حاصل از بخشهای اصلی پمپ 20 دسیبل کاهش خواهد یافت.
نتیجهگیری: با استفاده تکنیک اتاقکسازی پمپهای تغذیه کننده آب مربوط به بخش دیگ بخار نیروگاه، میتوان میزان مواجهه این شاغلین در معرض آلودگی صدا را به حد مجاز کاهش داد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |