دوره 19، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 304-285 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


استاد مهندسی بهداشت حرفه ای، مرکز تحقیقات بهداشت کار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران و گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران،ایران ، farshad.a@iums.ac.ir
چکیده:   (1445 مشاهده)
مقدمه: تغییر ماهیت کار در دنیای امروز باعث شده است تعداد زیادی از افراد در مشاغل بدون تحرک مشغول باشند. در چنین بافتی عدم فعالیت بدنی می تواند منجر به بیماریهای غیر واگیر و افزایش ابتلا و مرگ و میر شود. هدف از این مطالعه، ارائه توصیفی گام به گام طراحی، اجرا و ارزیابی برنامه ارتقاء فعالیت بدنی در محل کار با استفاده از رویکرد نقشه نگاری مداخله ای  بود.
روش بررسی: در این مطالعه طراحی مداخله مبتنی بر شواهد و مبتنی بر تئوری، هدایت شده توسط مراحل رویکرد نقشه نگاری مداخله ای، برای ارتقاء فعالیت بدنی در محیط کار توصیف شده است.
 یافته ها: مداخله فعالیت بدنی مبتنی بر محیط کار و براساس اهداف فردی وبین فردی،  محیطی و سازمانی انجام شد. بازه زمانی مداخله 3 ماه طول کشید. مداخله شامل استفاده از سالن ورزشی وزارت برای همه کارمندان، مشاوره با متخصصین و مربیان ورزش، افزایش برنامه های اداره ورزش وزارت ،بر گزاری جشنواره فرهنگی برای مشارکت و همکاری کلیه مدیران،کارمندان و خانواده های آنها، مسابقات عکاسی و نقاشی، کمک از رابطین فعالیت بدنی جهت پیگیری و بازخورد و کانال های ارتباطی شامل پوستر، پمفلت، لیبل، موشن گرافیک، استند، بوکلت و فیلم بود.
نتیجه گیری: نقشه‌نگاری مداخله  شفافیت تمام مولفه های مداخله را تضمین می کند و یک رویکرد نظامند، نظریه و شواهد محور که توسعه مداخلات تغییر رفتار کم تحرکی کارمندان را فراهم می کند
شماره‌ی مقاله: 19
متن کامل [PDF 621 kb]   (527 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت(در محیط کار)
دریافت: 1400/6/18 | پذیرش: 1401/1/29 | انتشار: 1401/8/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.