Ethics code: IR.MUQ.REC.1402.111
Dowlati M, Shokouhi-Tabar M, Mashkoori A. DESIGNING AND VALIDATING AN EDUCATION PACKAGE TO IMPROVE THE RESILIENCE OF HEALTH SERVICE PROVIDERS IN DISASTERS BASED ON THE RELIGIOUS TEXTS. ioh 2025; 22 (1) : 2
URL:
http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3733-fa.html
دولتی محسن، شکوهی تبار محمود، مشکوری احمد. طراحی و اعتبارسنجی بسته آموزشی ارتقای تاب آوری ارائه دهندگان خدمات سلامت در بلایا بر اساس متون دینی. سلامت كار ايران. 1404; 22 (1) :19-33
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3733-fa.html
دانشکده سلامت و دین، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران ، Mahmod0110@gmail.com
چکیده: (75 مشاهده)
زمینه و هدف: حوادث و بلایا یکی از عوامل تهدید کننده سلامت انسان محسوب شده و موجب پیامدهای نامطلوب اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی زیادی می شود. در راستای ارتقا تاب آوری ارائه دهندگان خدمات سلامت بایستی علاوه بر مهارت های تخصصی، به جنبه معنوی و مذهبی این افراد با بهره گیری از آیات قرآن و احادیث نیز توجه نمود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف طراحی و اعتبارسنجی بسته آموزشی ارتقای تاب آوری ارائه دهندگان خدمات سلامت در بلایا بر اساس متون دینی انجام شده است.
روش بررسی: این پژوهش با رویکرد ترکیبی انجام شده و از نوع مطالعه توسعه ای-کاربردی می باشد. در مرحله اول پس از تعیین سرفصل های آموزشی، مقالات، آیات قرآن و احادیث مرتبط استخارج و بسته آموزشی طراحی گردید. به منظور اعتبارسنجی، میزان تاب آوری دو گروه از مشارکت کنندگان شامل کنترل و مداخله از طریق یک ابزار پایا و روا مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از ارائه بسته آموزشی طراحی شده مجددا تاب آوری گروه کنترل ارزیابی شد.
یافته ها: در مرحله اول سرفصل های جلسات آموزشی به صورت شکرگزاری، دعا، ماهیت بلایا و سختی ها، شفقت و توکل تعیین گردید. یافتهها نشان داد که ارائه بسته آموزشی موجب ارتقا تاب آوری ارائه دهندگان خدمات سلامت در بلایا می گردد.
بحث و نتیجه گیری: مؤثرترین شیوه برای ارتقای پاسخ مناسب به بلایا، ارتقا آمادگی و تاب آوری است. نتایج مطالعه نشان داد که آموزش ارائه دهندگان خدمات سلامت با استفاده از متون دینی موجب ارتقا تاب آوری آنها در شرایط وقوع بلایا می گردد.
شمارهی مقاله: 2
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فرسودگی شغلی دریافت: 1403/10/7 | پذیرش: 1404/1/30 | انتشار: 1404/1/30