دوره 8، شماره 3 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 67-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Neghab M, Choobineh A, Hassan Zadeh J, Ghaderi E. Subclinical Symptoms of Intoxication Associated with Exposure to Low Levels of Mercury by Dentists. ioh 2011; 8 (3) :59-67
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-523-fa.html
نقاب مسعود، چوبینه علیرضا، حسن زاده جعفر، قادری ابراهیم. شیوع علائم تحت کلینیکی مسمومیت با جیوه در دندانپزشکان، ناشی از مواجهه شغلی با آمالگام . سلامت كار ايران. 1390; 8 (3) :59-67

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-523-fa.html


دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، neghabm@sums.ac.ir
چکیده:   (10561 مشاهده)

  زمینه و هدف: در بین گروه های شغلی، دندانپزشکان بدلیل کار با ماده آمالگام که حاوی جیوه می باشد با بخارات این ماده سمی در تماس هستند. علیرغم اینکه مسمومیت با جیوه بشکل وسیع مورد مطالعه قرار گرفته اما نگرانیهایی در مورد مواجهه با مقادیر کم جیوه و اثرات جانبی آن در دندانپزشکان وجود دارد.این مطالعه با هدف بررسی اثرات مواجهه شغلی دندانپزشکان با غلظتهای کم جیوه انجام شد.

  روش بررسی: در این بررسی کوهورت تاریخی افراد مورد مطالعه را 106 نفر دندانپزشک و 94 نفر پزشک عمومی (گروه مرجع) از کلینیکهای خصوصی و دولتی شهر شیراز تشکیل می دادند. از شرکت کنندگان در مطالعه خواسته شد که پرسشنامه ای را در مورد متغیرهای جمعیت شناختی و علائم احتمالی مسمومیت با جیوه و نحوه انجام کار تکمیل نمایند. علاوه بر آن، با استفاده از روشهای استاندارد، غلظت جیوه در هوای کلینیکها و در ادرار افراد هر دو گروه اندازه گیری شد و داده ها با آزمونهای آماری مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در آنالیز تک متغیره، از آزمون کای دو برای مقایسه متغیرهای کیفی در دو گروه استفاده گردید. در مورد داده های کمی، از آزمون t مستقل و تست Mann-Whitney U استفاده شد. در آنالیز چند متغیره، از رگرسیون لجستیک برای بررسی اثر مخدوش کننده ها و کنترل آنها استفاده گردید.

  یافته ها: از نظر بسیاری از متغیرهای جمعیت شناختی بجز سن و تعداد دندانهای ترمیم شده خود فرد، دو گروه با هم یکسان بودند. میانه غلظت جیوه در هوای کلینیکهای دندانپزشکی 35/3 برآورد گردید. به همین ترتیب، غلظت جیوه ادراری دندانپزشکان معادل 22/3 تعیین شد. این مقدار به شکل معنی داری از گروه مرجع بالاتر بود. بعلاوه آنالیز داده ها نشان داد که علائم تحت کلینیکی مسمومیت در دندانپزشکان شیوع بیشتری داشت.

  نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مواجهه با بخارات جیوه حتی در غلظتهای کم سبب افزایش معنی دار شیوع علائم تحت کلینیکی مسمومیت با جیوه می گردد.

متن کامل [PDF 401 kb]   (6665 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی تولید و بهره وری
دریافت: 1390/6/29 | انتشار: 1390/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb