زمینه و هدف : بافندگان فرش در محیطهای روستایی نقش مهمی در سیستم اقتصاد خانواده به عهده دارند و بدلایل متعدد شغلی با استرس های فراوان مواجه می باشند. به همین دلیل این افراد به منابع حمایتی بیرونی و درونی جهت خنثی سازی و مبارزه با این استرس ها نیازمند می باشند. در این ارتباط مهمترین منبع حمایت درونی عزت به نفس و مهمترین منبع بیرونی حمایت اجتماعی می باشد. در این پژوهش تصمیم گرفته شد تا ارتباط بین این دو مورد در گروهی از بافندگان فرش روستاهای توابع نایین مورد سنجش قرار گیرد.
روش بررسی :این مطالعه یک پژوهش توصیفی – تحلیلی از نوع همبستگی است . جمعیت مورد مطالعه شامل 200نفر از بافندگان فرش مناطق روستایی می باشد . در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه های استاندارد عزت نفس کوپر اسمیت و حمایت اجتماعی اقدام به ارزیابی نمره گروه نمونه شد. نتایج با استفاده از آزمون های همبستگی و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها : براساس نتایج بدست آمده از این مطالعه بین نمره عزت به نفس و حمایت اجتماعی همبستگی مستقیم به نسبت 48/0 وجود داشت که از نظر آماری کاملاً معنی دار است. ( p<0/001 ).
نتیجه گیری : نتیجه آنکه حمایت اجتماعی بر روی عزت به نفس افراد تاثیرگذار بوده و هر چه افراد از عزت نفس و اعتماد به نفس بالاتری برخوردار باشند ،نقش خدماتی خود را در جامعه بهتر ایفا کرده و در زندگی خصوصی و اجتماعی خود موفقیتهای بیشتری را کسب خواهند کرد .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |