دوره 10، شماره 4 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، m.saremi@sbmu.ac.ir
چکیده:   (10837 مشاهده)

    زمینه و هدف: اهمیت بررسی خستگی در پیامدهای زیان‌باری است که به آن نسبت داده می‌شود. افزایش نرخ خطا و حادثه که در حیطه خدمات بهداشتی- درمانی به صورت کاهش کیفیت مراقبت از بیمار، خطاهای پزشکی و افت سطح ایمنی بیمار نمایان می‌شود از مهمترین و شناخته‌شده ترین عواقب ناشی از خستگی است.

  روش بررسی: این مطالعه تحلیلی – توصیفی بر روی پرستاران داوطلب شاغل در یک بیمارستان آموزشی انجام شد. علاوه بر تکمیل پرسشنامه 20 سوالی MFI ، اطلاعات فردی، شغلی و خطاهای پزشکی نیز جمع‌آوری گردیدند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار spss تحلیل شد.

  یافته‌ها: خستگی عمومی، فیزیکی، ذهنی، کاهش فعالیت، کاهش انگیزه به ترتیب بیشترین تا کمترین درصد را به خود اختصاص دادند. پرستاران جوان‌تر از نظر عمومی و ذهنی خستگی بیشتری را نسبت به سایر همکاران خود احساس می‌کردند ( 05/0> p ) . بین خستگی ذهنی با شدت خطای پزشکی ارتباط معنی‌دار مشاهده گردید ( 05/0 >p ) همچنین فراوانی حوادث رانندگی در مسیر رفت و آمد به محل‌کار با شدت خستگی همبستگی داشت ( 05/0> p ).

  نتیجه‌گیری: امکان تاثیر خستگی بر فراوانی خطاهای پزشکی و شدت آن، لزوم برنامه‌ریزی مناسب و اتخاذ راهکارهای مناسب مدیریت خطر را به منظور کاهش پیامدهای منفی ناشی از خستگی به ویژه در محیط‌های درمانی ایجاب می‌کند.

متن کامل [PDF 293 kb]   (6412 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1391/6/25 | پذیرش: 1391/10/12 | انتشار: 1392/8/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.