دوره 12، شماره 4 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 46-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

mehrparvar A, ESHAGHI SANI H, HAKIMI A. Return to work among patients with occupational asthma. ioh 2015; 12 (4) :40-46
مهر پرور امیر هوشنگ، اسحقی ثانی هادی، حکیمی ابوالفضل. بررسی وضعیت بازگشت به کار در بیماران مبتلا به آسم شغلی. سلامت كار ايران. 1394; 12 (4) :40-46

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، DRESANI@YAHOO.COM

زمینه و هدف: بیماریهای ریوی جزء شایعترین شکایات جمعیت سنین کاری بوده و باعث از دست رفتن روزهای کاری فراوان و ناتوانی موقت و دائمی افراد می‏شود. هدف از انجام این مطالعه پیگیری سرنوشت شغلی افراد با احتمال آسم شغلی مراجعه کننده به کلینیک طب کار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می‏باشد.

روش بررسی: مطالعه انجام شده از نوع مطالعات پیگیری (follow-up study) بود و در آن 95 کارگر با تشخیص احتمالی آسم شغلی، وارد مطالعه شده و به مدت 2 سال از نظر نحوه بازگشت به کار پیگیری شدند. سپس اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمونهای آماری T-test و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‏ ها: 95 نفر از کارگران صنایع با تشخیص احتمالی آسم شغلی وارد مطالعه شدند. پس از دو سال پیگیری، اکثر افراد (11/82%) با شرایط مختلف بازگشت به کار داشتند. نتیجه اسپیرومتری و همچنین وجود علائم تنفسی تأثیر معناداری بر بازگشت به کار بیماران داشت. اما میانگین سن و سابقه کار تأثیری در بازگشت به کار بیماران نداشت.

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که درصد قابل توجهی از افراد دارای آسم شغلی در صنایع مختلف با علائم تنفسیِ موجود به کار ادامه می‏دهند.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بیماریهای شغلی
دریافت: 1393/7/28 | پذیرش: 1394/3/31 | انتشار: 1394/7/12