زمینه و هدف: بیماریهای ریوی جزء شایعترین شکایات جمعیت سنین کاری بوده و باعث از دست رفتن روزهای کاری فراوان و ناتوانی موقت و دائمی افراد میشود. هدف از انجام این مطالعه پیگیری سرنوشت شغلی افراد با احتمال آسم شغلی مراجعه کننده به کلینیک طب کار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد میباشد.
روش بررسی: مطالعه انجام شده از نوع مطالعات پیگیری (follow-up study) بود و در آن 95 کارگر با تشخیص احتمالی آسم شغلی، وارد مطالعه شده و به مدت 2 سال از نظر نحوه بازگشت به کار پیگیری شدند. سپس اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمونهای آماری T-test و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: 95 نفر از کارگران صنایع با تشخیص احتمالی آسم شغلی وارد مطالعه شدند. پس از دو سال پیگیری، اکثر افراد (11/82%) با شرایط مختلف بازگشت به کار داشتند. نتیجه اسپیرومتری و همچنین وجود علائم تنفسی تأثیر معناداری بر بازگشت به کار بیماران داشت. اما میانگین سن و سابقه کار تأثیری در بازگشت به کار بیماران نداشت.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که درصد قابل توجهی از افراد دارای آسم شغلی در صنایع مختلف با علائم تنفسیِ موجود به کار ادامه میدهند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |