دوره 14، شماره 4 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 122-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdinia M, Mohammadbeigi A, Fallah H, Karimi A, Sadeghi A. Survey of safety locus of control and its related factors: A Case Study in an industry. ioh 2017; 14 (4) :131-122
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1859-fa.html
مهدی نیا محسن، محمد بیگی ابوالفضل، فلاح حسین، کریمی علی، صادقی عباس. بررسی جایگاه مهار ایمنی و مغیر‌های مرتبط با آن: مطالعه موردی در یک صنعت. سلامت كار ايران. 1396; 14 (4) :131-122

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1859-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی قم ، mohsen.mahdinia@yahoo.com
چکیده:   (4175 مشاهده)

زمینه و هدف: عوامل مختلفی بر عملکرد ایمنی کارکنان اثر دارد و یکی از متغییر‌های تعیین کننده‌های عملکرد ایمنی، جایگاه مهار ایمنی [m1] است. افراد با جایگاه مهار درونی اعتقاد دارند که می‌توانند بر روی وقایع کنترل داشته باشند از طرفی نظر افرادی که جایگاه مهار بیرونی دارند این است که وقایع در اثر عواملی مانند شانس، سرنوشت، محیط و عملکرد دیگران به وقوع می‌پیوندند. بنابراین جهت پیشگیری از حوادث توجه به جایگاه مهار ایمنی افراد نیز اهمیت زیادی دارد. بر این اساس، این مطالعه با هدف تعیین جایگاه مهار ایمنی و متغیر‌های مرتبط با آن در کارکنان یک صنعت انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی به صورت مقطعی بر روی 173 نفر از کارکنان یک صنعت در یکی از استان‌های مرکزی کشور انجام شد. ابزار مورد استفاده شامل پرسش‌نامه دموگرافیک- شغلی و  پرسش‌نامه‌ جایگاه مهار ایمنی بود. جمع‌آوی اطلاعات به صورت خود گزارشی نیمه نظارتی انجام شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS نسخه 20 و با آزمون‌های تی مستقل‌، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه تجزیه و تحلیل شد.

یافته‌ها: میانگین امتیاز جایگاه مهار ایمنی برابر با 08/5±87/38، بزرگتر از میانگین در نظر گرفته شده برای پرسش‌نامه(36=µ) و درونی بود. از بین متغیر‌های مورد مطالعه، ابتلا به بیماری، مصرف دخانیات و اشتغال به شغل دوم از نظر آماری ارتباط معنی‌دار با جایگاه مهار ایمنی داشتند اما سایر متغیرهای فردی و شغلی مور مطالعه، ارتباط معنی‌دار آماری با جایگاه مهار ایمنی نشان ندادند.

 نتیجه‌گیری: برخی متغیرها می‌توانند بر تصور  افراد نسبت به میزان کنترلی که می‌توانند بر وقایع داشته باشند اثر بگذارند و در واقع جایگاه مهار ایمنی افراد را تحت تأثیر قرار دهند. در نتیجه این متغییر‌ها می‌توانند با تغییر جایگاه مهار ایمنی، به طور غیر مستقیم بر عملکرد ایمنی و وقوع حوادث اثرگذار باشند.


متن کامل [PDF 572 kb]   (1236 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1395/5/1 | پذیرش: 1396/1/27 | انتشار: 1396/9/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb