دوره 11، شماره 3 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

jahangiri M, Dadbin poor M, Ghaffari S. Survey of Emergency Exit Indices in Selected Hospitals of Shiraz Medical University. ioh 2014; 11 (3) :1-9
جهانگیری مهدی، دادبین پور مجید، غفاری سلمان. بررسی شاخص‌های کمی و کیفی خروج اضطراری در بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شیراز. سلامت كار ايران. 1393; 11 (3) :1-9

گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، jahangiri_m@sums.ac.ir

زمینه و هدف: یکی از اقدامات لازم و ضروری جهت حفظ جان کارکنان در شرایط اضطراری (همچون آتش‌سوزی، سیل، زلزله، نشت مواد شیمیایی و ...) تخلیه افراد است که لازمه آن پیش‌بینی تعداد کافی و باکیفیت خروجی‌های اضطراری به منظور خروج به موقع و ایمن افراد از ساختمان ها و انتقال آنان به مکان‌های امن می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت راه‌های خروج اضطراری 5 بیمارستان در شیراز انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه مقطعی میزان انطباق شاخصهای کمی شامل بار تصرف، تعداد و عرض راههای خروج اضطراری با استفاده از داده های میدانی محاسبه شدند. برای شاخصهای مربوط به برنامه واکنش اضطراری و نیز شاخصهای کیفی شامل مشخصات کلی، علامتگذاری و روشنایی راههای خروج از یک پرسشنامه ساختار یافته برگرفته از الزامات ملی موجود در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت. درصد انطباق برای هر شاخص محاسبه و مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: میزان تحقق الزامات مربوط به شاخصهای کمی و کیفی خروج اضطراری در بیمارستانهای مورد بررسی به ترتیب 1/29±/5/37 و 8/16±/8/20 درصد بود. میانگین میزان تحقق معیارهای برنامه واکنش اضطراری نیز 4/27±/6/46 درصد محاسبه شد. از مجموع 5 بیمارستان مورد بررسی، فقط دو بیمارستان دارای راه خروج اضطراری بودند.

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، شاخصهای کمی و کیفی و نیز معیارهای مربوط به برنامه واکنش اضطراری در بیمارستانهای مورد بررسی از وضعیت نامطلوبی برخوردار است و به ویژه در مورد تعداد راههای خروج نیاز به اصلاح دارند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1392/8/19 | پذیرش: 1393/2/6 | انتشار: 1393/6/24