دوره 14، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 134-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani Shahna F, Assari M J, Farad Mal J, Jafar Zade Kolne Lu A, Hatami H. Assessment of Occupational Exposure to Formaldehyde in Hiar Dressers Work in Kermanshah and Hamadan Female Beatuy Salons. ioh 2017; 14 (2) :127-134
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1126-fa.html
قربانی شهنا فرشید، عصاری محمد جواد، فرد مال جواد، جعفرزاده کهنه لو عارفه، حاتمی حسنا. بررسی مواجهه ی شغلی با فرمالدئید در آرایشگاه های بانوان در شهرهای کرمانشاه و همدان. سلامت كار ايران. 1396; 14 (2) :127-134

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1126-fa.html


دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، hosna.hatami@gmail.com
چکیده:   (6412 مشاهده)
 

زمینه و هدف: فرمالدئید به عنوان یک ماده‎ی سرطان‎زا و محرک قوی شناخته می‎شود.از طرفی به علت خواص فرمالدئید و ترکیبات حاصل از آن، در تولید فرآورده‎های آرایشیکاربرد فراوانی دارد. OSHA نیز در خصوص انتشار فرمالدئید در سالن‎های زیبایی و تماس بیش از حد مجاز مواجهه‎ی شغلی با آن هشدار داده است. با توجه به اهمیت این آلاینده,خطرات ناشی از تماس با آن و عدم انجام مطالعهای در داخل کشور، این پژوهش با هدف ارزیابی مواجهه‎ی شغلی آرایشگران زن در دو شهر کرمانشاه و همدان انجام شد.

روش بررسی: با استفاده از جاذب‎های نمونه برداری از فرمالدئید، 20 نمونه‎ی کوتاه مدت مطابق روش NIOSH-2016 و 45 نمونه‎ی بلند مدت مطابق روش NIOSH-2541 از هوای تنفسی آرایشگران در آرایشگاه‎های منتخب در دو شهر کرمانشاه و همدان جمع‎آوری و به ترتیب توسط دستگاه‎های HPLC و GC آنالیز گردید.

یافته‎ها:  دامنه‎ی تراکم فرمالدئید در نمونه‎های کوتاه مدت بین ppm  6935/0-0 و در نمونه‎های بلند مدت       ppm  603 /0-0 بود. بیشترین تراکم فرمالدئید در نمونه‎های کوتاه مدت مربوط به استفاده از نوعی رنگ مو و در  نمونه‎های بلند مدت بیشترین تراکم مربوط به استفاده از نوعی صافکننده‎ی کراتینی مو بوده است. میانگین تراکم فرمالدئید در نمونه‎های کوتاه مدت و بلند مدت و نیز بین گروه‏های مختلف فعالیت‎های آرایشی که در آن‎ها از فرآورده‎های متفاوتی استفاده شده است، از نظر آماری تفاوت معنی داری با هم ندارند.

 نتیجه گیری: با توجه به اینکه تراکم فرمالدئید در تعدادی از نمونه‎های مورد آنالیز، فراتر از حد مجاز سقفی توصیه شده‎ی ایران ppm) 3/0 (OEL-C= بوده است، نیاز به بررسی‎های بیشتر و کنترل مراجع ذیربط مانند اجرا یا اصلاح سیستم تهویه، نظارت بر کیفیت مواد مصرفی، آموزش، و... برای آرایشگران وجود دارد.

متن کامل [PDF 617 kb]   (2165 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی محیط کار
دریافت: 1395/1/3 | پذیرش: 1395/12/15 | انتشار: 1396/4/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb