زمینه و هدف: امروزه یکی از مهمترین مواردی که نیروی انسانی شاغل در ادارات، نهادها و سازمانها باید به تمام جوانب آن آگاهی و اشراف کامل داشته باشد مساله اطفاءحریق است. هدف از این مطالعه نیز تعیین میزان آگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان نسبت به حریق و روش های کنترل آن است.
روش بررسی: نمونه گیری بصورت سهمیهبندی و بر اساس تعداد دانشجو در هر دانشکده انجام گرفت جامعه مورد مطالعه280 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان است. برای انجام این مطالعه پرسش نامه آماده وجود نداشت لذا به تهیه و تدوین پرسشنامه ای پرداختیم پس از تأیید روایی و پایایی آن به تکثیر و توزیع پرسشنامه و گردآوری داده ها پرداخته و با کد گذاری و استخراج دادههای گردآوری شده به کمک نرم افزار آماریSPSS نسخه 11 به تحلیل نتایج پرداخته شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که از 280 نفر فقط 63 نفر(5/22درصد) از آگاهی کافی برخوردار بوده و آموزشهای پیشگیری و اطفاء را گذراندهاند و بیش از 75% افراد آگاهی لازم و کافی در این زمینه را نداشتند.
نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین آگاهی، سن، جنس، رشته رابطه معنی داری وجود ندارد(05/0p>) با این وجود بین آگاهی افراد آموزش دیده و آموزش ندیده رابطهی معنی داری وجود دارد(05/0p<). با توجه به نتایج پیشنهاد می شود به اجرای برنامه های آموزشی بر اساس نیازسنجی، ارزشیابی تأثیر آن بر آگاهی و سایر متغیرهای مرتبط، مبادرت شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |