دوره 19، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 182-167 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samaei S E, Amininasab S, Sheikhmozafari M J, Salimi F, Nadianmehr R, kazemi Tabrizi3 A et al . Investigation of the effect of nanoparticles on the acoustic and flammability behavior of natural kenaf fibers. ioh 2022; 19 (1) : 11
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3227-fa.html
سمائی سید احسان، امینی نسب سمیه، شیخ مظفری محمدجواد، سلیمی فاطمه، نادیان مهر رضا، کاظمی تبریزی علی و همکاران.. بررسی تاثیر نانوذرات بر رفتار آکوستیکی و اشتعال‌پذیری الیاف طبیعی کنف. سلامت كار ايران. 1401; 19 (1) :167-182

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3227-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، tabane@mums.ac.ir
چکیده:   (1713 مشاهده)
مقدمه: استفاده از الیاف طبیعی کنف به عنوان مواد سبز و پایدار،به دلیل دارا بودن ویژگی­های بارز  به عنوان جایگزینی بالقوه برای الیاف مصنوعی در صنایع کامپوزیتی شناخته می شود. یکی از روش‌های موثر در بهبود خواص این الیاف مخصوصاً در مواجهه با آتش ایجاد پوشش نانویی با مواد غیرآلی (معدنی) بر روی سطح الیاف است. در این راستا مطالعه با هدف بهبود خواص آکوستیکی و آتش‌گیری الیاف طبیعی کنف با استفاده از نانوذرات معدنی انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مطالعه تجربی مقطعی در مقیاس آزمایشگاهی است. سنتز نانوذرات ZnO-TiO2 به روش هم رسوبی بود و ویژگی‌های آن با استفاده از آنالیزهای  پراش پرتو ایکس (XRD)، پراش انرژی پرتو ایکس (EDX)  و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) تعیین شد.  در این مطالعه اثـر بازدارندگـی شـعله بوسـیله  دستگاه گرماسنج مخروطی و مطالعه ضریب جذب صوتی (تحت زاویه نرمال) به منظور بررسی رفتار آکوستیکی الیاف طبیعی توسط لوله‌ی امپدانس و براساس روش تابع انتقال و استاندارد ISO10534-2 اندازه‌گیری‌شد.
یافتهها: براساس نتایج  زمان افروزش (TTI) در الیاف با پوشش ZnO-TiO2 در مقایسه با الیاف خام حدود 2 برابر شد و زمان کل سوختن در الیاف با پوشش نانو ذرات از 471 به 870 ثانیه می رسد،  و میزان میزان تولید دی اکسیدکربن در الیاف خام و با نانو ذرات ZnO-TiO2 از 33/0 به 12/0 رسیده است.  همچنین این نوع الیاف از ضریب جذب صوتی بالاتری نسبت به الیاف خام برخوردار بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به مزایای برجسته الیاف کنف (مزایای اقتصادی و محیط زیستی) و افزایش استفاده از این دسته از الیاف به عنوان کامپوزیت‌های چندمنظوره، فرآیند پوشش‌دهی این الیاف با نانوذرات، روش مناسبی برای بهبود خواص حرارتی وآکوستیکی تلقی می شود.
شماره‌ی مقاله: 11
متن کامل [PDF 1999 kb]   (682 دریافت)    
نوع مطالعه: Full Text | موضوع مقاله: صدا
دریافت: 1400/2/8 | پذیرش: 1400/11/16 | انتشار: 1401/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb